keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Chaos café

Olin tänään Suskin kanssa kahvilla. Mun piti ensin ottaa vaan vihreetä goji-marja -teetä, mutta en voinut vastustaa suklaakakkua, jossa oli manteleita päällä ja vadelma-mustikka-boysenmarjahilloa sisällä. Täydellistä, paitsi Suski otti vaan sitä vihreetä teetä. Siksi sen iho on niin täydellinen ja farkkukoko aina 26. Saakohan jostain vihreän teen makuista tummaa suklaata, sillä suklaasta en luovu! Olen rajani tunteva, itsenäinen nainen, joka osaa nauttia hetkestä ja jos hetki vaatii suklaata, niin sitten syödään suklaata.

Suski sanoi, että Jari kuulostaa ihanalta tyypiltä, eikä malta odottaa että tapaa sen. Täytyy vaan sanoa Jarille, että lukee muutaman arkkitehti julkaisun ja täytyy nyt oikeesti viedä se sinne joogaan, sillä jotenkin musta tuntui että Jari olisi täydellinen arkkitehti-joogi ja taisin sanoa Suskille, että se on jo.

PS. Tässä muuten sen mielettömän suklaakakun resepti:) Kun Suski oli lähtenyt jumppaan, jäin vielä toiselle kakkupalalle ja aloin jutella kahvilan pitäjän kanssa. Tosi kiva nainen ja suklaafriikki niin kuin minäkin.

Dream a little dream of me -suklaakakku

Kakkupohjataikina:
3 reilua ruokalusikallista kaakaojauhetta
4 rkl kiehuvaa vettä
3,5 dl sokeria
200 g voita
3 suurta munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 kourallinen mantelilastuja

Kostutukseen:
tilkka esim. Marsalaa tai Sherryä

Täyte:
2 dl kermaa
3-4 dl vadelmia, boysenmarjoja ja mustikoita

Suklaakuorrute:
100 g voita
100 g hyvää tummaa suklaata
100 g tomusokeria
3 rkl maitoa
Kuorallinen mantelirouhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jos sinulla on kaksi samankokoista kakkuvuokaa, paista kakkulevyt niissä. Yhdelläkin toki selviää, silloin pohja täytyy vain paistamisen jälkeen puolittaa. Peitä vuoan/vuokien pohjat leivinpaperilla. Sekoita kaakaojauhe ja kiehuva vesi tasaiseksi seokseksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää voivaahtoon kaakao-vesiseos, munat sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi mantelit. Lusikoi taikina yhteen tai kahteen vuokaan ja paista pohjaa/pohjia 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja irrota vuoasta/vuoista. Jos käytät yhtä kakkuvuokaa, halkaise kakkupohja. Poista leivinpaperit.

Pane suklaakuorrutteen aineet kulhoon ja se edelleen kuuman vesikattilan päälle. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Kostuta halutessasi kakkulevyt tilkalla alkoholia. Levitä toiselle pohjalle paksulti kermavaahtoa, jonka päälle ripottele runsaasti tuoreita marjoja. Paina toinen kakkulevy päälle. Kuorruta koko komeus jäähtyneellä suklaalla ja levitä sitä reunoillekin. Anna päällysteen vielä kovettua hetken ennen kuin nostat kakun pöytään. Pidä huoli siitä, että kakkulautanen on itse kakkua isompi, sillä kuorrute valuu herkullisesti yli rajojen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti